Jag tänkte bjuda på ett recept som är så sjukt enkelt men ändå väldigt gott.
Rostbiff med haricots verts, 2 portioner
2 skivor Rostbiff
Haricots Verts
1 dl grädde
1 msk oxfond
1 msk mjöl
vatten
Salt, svartpeppar
Stek rostbiffen ca 5 min på varje sida (då är de ca 1,5 cm tjocka skivor), när du stekt dem klart tar du upp dem och låter de vila på en tallrik. Häll lite vatten i stekpannan och låt det koka upp. Häll över vattnet till en liten kastrull, tillsätt grädde, oxfond och låt det koka upp ca 2 minuter. Lägg smör i stekpannan, lägg ner frysta haricots verts, salta och stek till de fått lite färg. Gör en egen redning till såsen med mjölet och tre gånger så mycket vatten, tillsätt och låt koka ca 1 min. Sen är det bara att servera, vill du göra det ännu enklare så kan du servera med köpt bearnaisesås istället för hemgjord oxfondsås. (Jag vet att det är två skivor på tallriken men för mig räcker det med en köttbit för att bli mätt)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar